کفپوشهای پایه سیمانی بتن سخت،پاششی و ملاتی

خلاصه

از آنجایی که سطح پدید آمده پس از اجرا مقاومت های چند برابر سطح موجود را به ارمغان می آورد از نام بتن سخت در اصطلاح استفاده می شود. بتن سخت با استفاده از پنج نوع ادیتو به بتن معمولی بدست می آید

کفپوشهای پایه سیمانی بتن سخت،پاششی و ملاتی

بتن سخت  

از آنجایی که سطح پدید آمده پس از اجرا مقاومت های چند برابر سطح موجود را به ارمغان می آورد از نام بتن سخت در اصطلاح استفاده می شود. بتن سخت با استفاده از پنج نوع ادیتو به بتن معمولی بدست می آید :

  • فوق روان کننده که نسبت آب به سیمان را کاهش می دهد و مقاومت فشاری بتن را بالا می برد.
  • الیاف پلی پروپلین که مقاومت کششی و خمشی به بتن می دهد و ترکهای سطحی را کنترل می کند.
  • پودر پاششی سخت کننده که مقاومت سایشی را تا 400% بیشتر از بتن معمولی می کند.
  • الیاف جایگزین آرماتور که این نوع الیاف می تواند از نوع الیاف فولادی و یا الیاف پلاستیکی یا سینتتیک باشند ، استفاده از این الیاف برای کف سازی های بتنی کیفیت بهتر و اقتصادی تر خواهد بود .
  • کیورینگ بتن که به مانند لایه محافظ باعث می گردد آب بتن تبخیر نگردد و هیدراسیون کامل انجام گردد.

به جهت آببند کردن بتن سخت می توان از مواد افزودنی آببند کننده مانند پودر آببند بتن و یا ژل میکرو سیلیس ( تولید شده در شرکت مهندسی بتن پلیمر) استفاده کرد .

هر پنج مورد فوق مکمل یکدیگر هستند ولی می توان هر کدام را به تنهایی استفاده کرد.

  • پودر سخت کننده
    خشکه پاشی سخت کننده سطح ( آماده مصرف)

پودر سخت کننده محصولی آماده برای استفاده متشکل از سنگدانه های مصنوعی معدنی و سیمان می باشد که بصورت خشکه پاشی بر روی سطوح تازه بتنی اجرا می شود.میزان مصرف این پودر برای رنگ خاکستری 4 کیلو و برای رنگ های سبز و قرمز و آبی 5 کیلو در متر مربع می باشد.

  • ملات سخت کننده

ملات سخت کننده محصولی است آماده به مصرف که متشکل از سنگدانه های مصنوعی و سیمان که بصورت ملات با استفاده از دستگاه ملات ساز در محل پروژه ساخته شده و روی سطح با ضخامت یک سانتیمتر (24 کیلوگرم در مترمربع) و یا دو سانتیمتر (48 کیلوگرم در متر مربع) بر روی سطح بتن تازه اجراء می گردد.روش بتن سخت ملاتی در مواردی که کاربری کف بسیار سنگین باشد مانند: باراندازهای انبارها و یا کارخانجات صنایع فلزی مورد استفاده می باشد.

مشخصات فنی بتن ضد سايش (بتن سخت رنگی )

می توان با بهبود خصوصيات مکانيکی، بتن را در لايه های با ضخامت کمتر و با کيفيت مطلوب اجرا نمود.

 با استفاده از چهار ماده مناسب بشرح ذيل می توان بتنی با مقاومتهای فشاری، خمشی، کششی و سايشی بالاتر از بتن معمولی بدست آورد:

ساخت بتن پر مقاومت با  آب به سيمان پائين:

برای کاهش آب به سيمان و در ضمن افزايش کارائی بتن توصيه می شود يکی از مواد فوق روان کننده  يا ابر کاهنده آب بر پايه پلي کربکسيلات (بسته به فصل کاری) بميزان 6/0 تا 1 درصد وزن سيمان بکار رود ( 2 تا 5/2 کیلو در مترمکعب برای بتن با عیار 350) با اين کار مقاومت فشاری بتن افزايش می يابد.

استفاده از الياف افزودنی پلی پروپیلن (PPF):

برای افزايش مقاومت کششی و خمشی بتن، اين الياف بميزان 1 kg/m3 به بتن ساخته شده اضافه می گردد. استفاده از اين الياف باعث جلوگيری از ترک خوردگی های موئی تحت بارگذاريهای متعدد می گردد.

استفاده از پودر سخت کننده پاششی Hardtop بر روی بتن تازه:

اين کار همزمان با بتن ريزی انجام می شود و در هر متر مربع حدود 4 تا 5 کيلو پودر مطابق روش مندرج در برگه های اطلاعات فنی اجرا می گردد. اين روش مقاومت سايشی بتن را بيش از 2 برابر می کند ضمن اينکه اين مواد سخت کننده در رنگ طوسی، قرمز آجری و سبز موجود است.

استفاده ازالیاف فلزی :

این الیاف جایگزین آرماتور در بتن می باشد و باعث افزایش مقاومت کششی بتن می شود ، الیاف فوق بميزان 25- 15  kg/m3 به بتن در زمان ساخت در کارخانه (بچینگ) و یا هنگام بتن ریزی در میکسر بتن اضافه می گردد. استفاده از اين الياف باعث جلوگيری از ترک خوردگی های عمیق تحت بارگذاريهای متعدد می گردد . پیشنهاد می گردد برای بهبود بیشتر مقاومت فشاری و بالا بردن نفوذناپذیری (آب بندی) بتن از ژل میکروسیلیس بر پايه پلي کربکسيلات  با میزان مصرف   25-15 کیلوگرم در مترمکعب. حدود 3 تا 4 هفته بعد ار بتن ریزی در صورت نیاز می توان پوشش اپوکسی را بر روی این بتن اعمال نمود ،و یا تنها برای از بین بردن غبار زدائی بتن ،ماده ایی نفوذگر به نام لیتورین را برا روی آن اعمال کرد تا بدون تغییر در ظاهر بتن مسئله غبارزائی کاهش داده شود .

روش اجرا :

اجرای قالب بندی در سیستم فوق با استفاده از دستگاه های تراز یاب ( لیزری و یا نیوو ) و پرداخت بتن با ماله های پروانه ای می باشد. با توجه به حساسیت اجرا پیشنهاد میگردد جهت اجرا از اکیپ های فنی و اجرايي شرکت بتن پلیمر برنا استفاده گردد.

ضد گرد و غبار

رایج ترین خواسته پروژه های مختلف مخصوصا" در اماکن تولیدی که در آن تردد وجود دارد ، محیطی تمیز برای کارگران و مهندسین شاغل در آن مکان می باشد .
پیشنهاد این شرکت استفاده از مایع ضد غبار کننده بوده که ماهیتی نفوذی در روزنه ها و خلل و فرج بتن داشته و پس از عمل آوری با تشکیل کریستال درون منافذ علاوه بر تثبیت ذرات سطح که عامل غبار بوده اند ، به کف سازه مقاومتی در برابر سایش نیز می دهد.این محصول را در انبارها و سالن های تولیدی که در آن تردد لیفت تراک و آدمی بسیار است بکار می برند . با توجه به مقاومت محدود این محصول عمر مفید آن در چنین شرایطی به کمتر از 5 سال تخمین زده می شود.

برای کم کردن گرد و غبار و سیل کردن سطح بتن می توان از انواع لاک های اپوکسی نیز استفاده شود.

خودترازسیمانی :

با توجه به مشکلات موجود در حین بتن ریزی اکثر سازه های مسکونی، بتن های کف بصورت تخته ماله و با دقت کم و ناهمواری 5-2 سانتی متر اجراء می شوند.همواره صاف کردن این سطوح بوسیله کندن و اجرای مجدد بتن انجام شده که هم وزن سازه را بالا برده و هم لایه جدید از چسبندگی مناسب با بتن قدیم برخوردار نمی باشد.

بنابراین در اینگونه موارد می توان از کفپوش خودتراز سیمانی که بر پایه سیمان و پلیمر های مخصوص می باشند و ملاتی سیال بوجود می آورند استفاده گردد .این مخلوط توانایی چسبندگی بالا حتی در ضخامت های 2 میلیمتری را دارا می باشد.
ضخامت های اجرایی از این محصول از 2 میلیمتر تا 5/1 سانتیمتر می باشد . در صورت نیاز به ضخامت بیشتر می توان آن را در چند لایه انجام داد تا به ضخامت مورد نظربرسد. مقاومت فشاری محصول با توجه به رنگ آن متغیری از 28 تا 32 مگا پاسکال می باشد.

درباره اجرا

شرکت مهندسی بتن پلیمر برنا از موارد مختلف اجرا در این زمینه استفاده می نماید که شامل:

  • کروم و شیشه
  • کادر و شمشه
  • شمشه متحرک
  • تراز لیزری

موارد استفاده

بازسازی سطوح بتنی در اثر گذشت زمان دچار فرسایش می شوند و در روند بهره برداری به علت مقاومت محدود در برابر سایش به اصطلاح شن نما می شوند.
درمان استفاده از کفپوشهای خود تراز سیمانی پلیمری بوده که به خوبی به بتن قدیم چسبیده و با حداقل ضخامت از سایش بیشتر جلوگیری و سطح را مقاوم خواهد کرد . لازم به ذکر است مقاومت سایشی این بتن روان 6/1 برابر بتن شاهد بوده و این امر به دلیل وجود لاتکس در ترکیبات مواد می باشد.

این محصول در دو نوع مختلف تولید می گردد

نوع اول : کفپوش خودتراز از پایه سیمانی مخصوص موارد ساختمانی مانند: کف منازل مسکونی

نوع دوم : کفپوش خوتراز از پایه سیمانی مخصوص موارد صنعتی مانند: کف پارکینگ های طبقاتی